Με το βλέμμα στον επερχόμενο 14ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ της Κυριακής 14 Απριλίου 2019 και με στιγμές έντονης λάμψης αλλά και μοναδικής συγκίνησης, πραγματοποιήθηκε η ετήσια εκδήλωση της Ημέρας του Μαραθωνίου, το βράδυ της Τρίτης 5 Μαρτίου στο Μέγαρο Μουσικής και στην οποία τιμήθηκαν οι συντελεστές των δύο κορυφαίων διοργανώσεων του 2018 στη Βόρεια Ελλάδα, του Stoiximan.gr 13ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον, παρουσιάστηκε η νεοσύστατη Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων του Μαραθωνίου, η οποία θα έχει ως επικεφαλής την πρόεδρο του διοργανωτή συλλόγου ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ Χριστίνα Καραμίχου και θα πλαισιώνεται από σημαντικές προσωπικότητες του αθλητισμού και της δημόσιας ζωής, όπως η Ολυμπιονίκης και Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO Τάσος Τζήκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος και ο Αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης.

Η λαμπρή γιορτή τίμησης των θεσμικών, κοινωνικών και εθελοντικών φορέων, όπως επίσης και των στελεχών που συνετέλεσαν στην επιτυχία δύο κορυφαίων αθλητικών γεγονότων της Βόρειας Ελλάδας για το 2018, άρχισε με την Έκθεση Πεπραγμένων και την προβολή των απολογιστικών βίντεο των διοργανώσεων, ενώ παρεμβλήθηκε η παρουσίαση της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων και η παρουσίαση - τίμηση των εν ζωή προέδρων του ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ, ενός σωματείου που συμπληρώνει 62 χρόνια έντονης δράσης, με τους ιστορικούς παράγοντες Λάζαρο Χουρβουλιάδη και Γιώργο Μπαλιδάκη, ενώ δεν έλειψε η αναφορά στον αείμνηστο Ακύλα Κουκίδη, ο οποίος «ξεψύχησε ψιθυρίζοντας το όνομα του Τρίτωνα...», όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά.

Η βραδιά συνεχίστηκε με τους χαιρετισμούς της Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) κυρίας Ελευθερίας Χατζηγεωργίου, του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, του πρώην Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Γιώργου Ορφανού, του Δημάρχου Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Προέδρου της ΠΕΚΔΜ κ. Λάζαρου Κυρίζογλου, μεταξύ άλλων, καθώς και της Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής κυρίας Βούλας Πατουλίδου, η οποία ανακοίνωσε και επίσημα τη δημιουργία της μεγάλης δρομικής ομάδας “100 Running Team από την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος ενόψει του 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ και με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Γενοκτονία των Ποντίων.

 

Οι κορυφαίοι δρομείς κάθε ηλικιακής κατηγορίας θα έχουν την τιμητική τους στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, την Κυριακή 14 Απριλίου, αλλά και στην ετήσια εκδήλωση της «Ημέρας του Μαραθωνίου», την Τρίτη 5 Μαρτίου στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Από τον περσινό «Νυχτερινό» και σε κάθε μελλοντική διοργάνωση, συμπεριλαμβανομένου του προσεχούς Μαραθωνίου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, θα ανακοινώνεται πλέον επίσημη κατάταξη όλων των ηλικιακών κατηγοριών άνω των 35 ετών (35-39 ετών, 40-44 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.), σε καθέναν από τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, ως ένδειξη αναγνώρισης της σπουδαίας προσπάθειας των πρωταθλητών κάθε ηλικίας!

Κατά συνέπεια, στον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, θα ανακοινωθούν 12 επιμέρους ηλικιακές κατατάξεις σε κάθε φύλο και σε κάθε αγώνισμα. Συνολικά θα αναδειχθούν 216 νικητές και νικήτριες σε 72 κατηγορίες.

Όλοι οι αντίστοιχοι νικητές και οι νικήτριες του πρόσφατου «Νυχτερινού» ανά ηλικιακή κατηγορία, είναι προσκεκλημένοι στην ετήσια εκδήλωση της «Ημέρας του Μαραθωνίου», που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη (05/03) στις 19:00 στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (αίθουσα Μωρίς Σαλτιέλ, κτίριο Μ2), για να τιμηθούν όπως τους αρμόζει μαζί με τους θεσμικούς υποστηρικτές, φορείς υποστήριξης, εθελοντικούς φορείς και χορηγούς που συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία των δύο μεγάλων διοργανώσεων του 2018.

Ανάμεσα στους τιμώμενους δρομείς που διακρίνονται και συνδυάζουν τις αξιόλογες επιδόσεις με το μήνυμα ότι η άθληση απευθύνεται σε κάθε ηλικία, θα βρίσκονται οι δύο γηραιότεροι νικητές στους Δρόμους 5.000μ. του περσινού «Νυχτερινού», ο 78χρονος Δημήτρης Αγγελιδάκης και η 79χρονη Σμαράγδα Μανδύλα.

Γεννημένος τον Σεπτέμβριο του 1941, ο κύριος Δημήτρης Αγγελιδάκης στέλνει μήνυμα ζωής με το παράδειγμά του.

«Τρέχω, κολυμπώ, αθλούμαι όσο μπορώ, προτού με πάρουν τα χρόνια!», λέει με χιούμορ και προσθέτει: «Έχω ήδη εγγραφεί και στον φετινό Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, στα 5.000 μ., και ανυπομονώ για τον αγώνα της 14ης Απριλίου. Τρέχω κάθε χρόνο στις δύο μεγάλες διοργανώσεις της πόλης μας και μου αρέσουν πολύ. Βλέπω τους νεότερους να τρέχουν και παίρνω δύναμη, κάθε αγώνας μου δίνει πολύ μεγάλη χαρά και είναι μία γιορτή για τη Θεσσαλονίκη».

Παρότι ήταν ο ταχύτερος στους άνδρες ηλικίας 75-79 ετών, με χρόνο 50:23, υπογραμμίζει ότι για τον ίδιο σημασία έχει η χαρά της συμμετοχής: «Ποτέ δεν παρατηρώ τον χρόνο μου, ούτε στενοχωριέμαι αν κάποιος με προσπεράσει. Απολαμβάνω τον αγώνα χωρίς να με απασχολεί η επίδοσή μου. Πιστεύω, όμως, ότι τον Απρίλιο θα κάνω πολύ καλύτερο χρόνο, κάτω από 40 λεπτά! Είναι πολύ όμορφη η πρωτοβουλία των διοργανωτών να βραβεύουν τους νικητές ανά ηλικιακή κατηγορία, θα δώσει πρόσθετο κίνητρο σε περισσότερο κόσμο να τρέξει. Εγώ θα καλέσω όλους τους συνομήλικούς μου, για να βρεθούμε μαζί στην εκκίνηση στις 14 Απριλίου!»

Η Οργανωτική Επιτροπή του
Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ»
και του
Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης
σας εύχεται
Καλά Χριστούγεννα και Ευτυχισμένο και Δημιουργικό το 2019!

 

 

Το μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτυ δρόμου της χώρας, ο Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης, που θα μείνει αξέχαστος για τις σπουδαίες αγωνιστικές επιδόσεις και για τις ανεπανάληπτες συγκινήσεις που χάρισε σε περισσότερους από 20.000 δρομείς και θεατές, περνά στην ιστορία με ένα εξίσου εκπληκτικό βίντεο!

Όσα συνέβησαν το βράδυ της 13ης Οκτωβρίου στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, οι εικόνες απερίγραπτης ομορφιάς της πόλης, καθώς και τα συναισθήματα που βίωσαν οι χιλιάδες δρομείς μέσα από την προσπάθειά τους για την προσωπική υπέρβαση, η χαρά του τερματισμού, τα χαμόγελά τους, αποτυπώνονται στο βίντεο της διοργάνωσης, το οποίο περικλείει τη μαγεία μιας μοναδικής γιορτής, γεμάτης από μουσική, λάμψη, ήχο και χρώματα!

Απολαύστε το βίντεο στον παρακάτω σύνδεσμο και ξαναζήστε την εμπειρία του «Νυχτερινού»: https://youtu.be/8t8XOSFo08E

O Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε από τον ΜΕΑΣ ΤΡΙΤΩΝ με την συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ και της AIMS, τελώντας επίσης υπό την ευγενική υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλονίκης. Παράλληλα υποστηρίχθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης από πλήθος Θεσμικών Φορέων, Φορέων Υποστήριξης και Εθελοντικών Φορέων. Αναλυτικές πληροφορίες για τη διοργάνωση θα βρείτε στον επίσημο δικτυακό τόπο, www.thesshalfmarathon.org και www.thesshalfmarathon.gr.

Πλέον, οι δεκάδες χιλιάδες δρομείς που κατέκλυσαν τους δρόμους της Θεσσαλονίκης ανανεώνουν το ραντεβού τους για την ερχόμενη άνοιξη, όταν θα πραγματοποιηθεί ο Stoiximan.gr 14ος Διεθνής Μαραθώνιος «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», στις 14 Απριλίου 2019.

Θα είμαστε όλοι εκεί!

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι 18.000 δρομείς - νικητές του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης επιβραβεύθηκαν με το μετάλλιο, το πιστοποιητικό συμμετοχής τους και την ασύγκριτη χαρά του τερματισμού και της επίτευξης του προσωπικού τους ρεκόρ. Ανάμεσά τους, όμως, υπήρξαν εκπρόσωποι όλων των ηλικιών που θα τιμηθούν ξεχωριστά για τις εξαιρετικές επιδόσεις τους στη μεγάλη φθινοπωρινή γιορτή αθλητισμού της 13ης Οκτωβρίου.

Από τον φετινό «Νυχτερινό» και σε κάθε μελλοντική διοργάνωση θα ανακοινώνεται πλέον επίσημη κατάταξη όλων των ηλικιακών κατηγοριών άνω των 35 ετών (35-39 ετών, 40-44 ετών, 45-49 ετών κ.ο.κ.), σε όλους τους δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος, ως ένδειξη αναγνώρισης της σπουδαίας προσπάθειας των πρωταθλητών κάθε ηλικίας!

Όλοι οι νικητές και οι νικήτριες ανά ηλικιακή κατηγορία θα προσκληθούν προσωπικά στην καθιερωμένη ετήσια γιορτή της «Ημέρας του Μαραθωνίου», που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιανουάριο, για να τιμηθούν όπως τους αρμόζει μαζί με τους θεσμικούς υποστηρικτές, φορείς υποστήριξης, εθελοντικούς φορείς και χορηγούς που συνέβαλαν στην τεράστια επιτυχία των δύο διοργανώσεων του 2018.

Προσδοκία της Οργανωτικής Επιτροπής, μάλιστα, είναι να υπάρξουν ενόψει του Stoiximan.gr 14ου Διεθνούς Μαραθωνίου «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» της 14ης Απριλίου 2019 συμμετοχές ακόμα και στην κατηγορία άνω των 90 ετών, στέλνοντας έμπρακτα το μήνυμα πως «όλοι μπορούμε, όλοι συμμετέχουμε»!

Οι τρεις πρώτοι στις επιμέρους κατατάξεις του «Νυχτερινού», βάσει των ανεπίσημων αποτελεσμάτων (τα επίσημα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στις 6 Νοεμβρίου 2018), ανά ηλικιακή κατηγορία:

 

 Τα εκπληκτικά ρεκόρ αγώνων, τα 18.000 χαμόγελα ευτυχισμένων δρομέων και η ενέργεια της Protergia χάρισαν εκτυφλωτική λάμψη στη Θεσσαλονίκη, στο μεγαλύτερο νυχτερινό πάρτι δρόμου της χώρας. Ο Protergia 7ος Διεθνής Νυχτερινός Ημιμαραθώνιος Θεσσαλονίκης πρόσφερε μία ανεπανάληπτη δρομική εμπειρία σε όλους τους συμμετέχοντες, ηλικίας 12 έως 86 ετών, ενώ συνοδεύτηκε από πρωτοφανείς αγωνιστικές επιδόσεις και από εντυπωσιακά μεγέθη εγγεγραμμένων δρομέων!

Πρωταθλητές των μεγάλων αποστάσεων, Ολυμπιονίκες διαφόρων αθλημάτων, Παραολυμπιονίκες, άτομα με αναπηρίες, προσωπικότητες της πόλης και ολόκληρης της χώρας, καθώς και μαθητές, απόλαυσαν τη χαρά της συμμετοχής τους σε μία άδεια από αυτοκίνητα Θεσσαλονίκη, γεμάτη ήχο και χρώμα, χάρη στα πολλά σχήματα ζωντανής μουσικής, τις cheerleaders και τους τέσσερις ραδιοφωνικούς σταθμούς. Η υψηλών προδιαγραφών διαδρομή, οι ιδανικές καιρικές συνθήκες και η ενθουσιώδης ατμόσφαιρα ήταν τα στοιχεία που προσέδωσαν ξεχωριστή απόλαυση στους συμμετέχοντες, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να κάνουν το προσωπικό τους ρεκόρ.

Η μεγαλύτερη νυχτερινή γιορτή της χώρας έσπασε για άλλη μια χρονιά τα κοντέρ: Οι δρομείς που ολοκλήρωσαν την εγγραφή τους έφτασαν τελικά τους 16.377 (3.721 εγγεγραμμένοι στον Ημιμαραθώνιο και 12.656 στον Δρόμο Υγείας & Δυναμικού Βαδίσματος 5.000 μ.), ενώ εκκίνηση πήραν 15.473 δρομείς που παρέλαβαν τον εξοπλισμό τους από το Κέντρο Εγγραφών (3.530 στον Ημιμαραθώνιο και 11.943 στον Δρόμο 5.000 μ.).

Σε όλους αυτούς προστέθηκαν ακόμα περισσότεροι συμμετέχοντες, αφού οι ιδανικές καιρικές συνθήκες ώθησαν πολλούς ενδιαφερόμενους της τελευταίας στιγμής, που δεν πρόλαβαν να δηλωθούν εγκαίρως, να τρέξουν αυθόρμητα στο πλευρό των υπόλοιπων δρομέων χωρίς να έχουν τον αγωνιστικό εξοπλισμό.

Εξίσου εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός των εκπροσωπούμενων χωρών, αφού στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν δρομείς από 56 χώρες και πέντε ηπείρους (Αίγυπτος, Αλβανία, Αργεντινή, Αρμενία, Αυστραλία, Αφγανιστάν, Βέλγιο, Βενεζουέλα, Βερμούδες, Βουλγαρία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Γουιάνα, Ελβετία, Ελλάδα, Εσθονία, ΗΠΑ, Ινδία, Ιράκ, Ιράν, Ιρλανδία, Ισπανία, Ισραήλ, Ιταλία, Καζακστάν, Καναδάς, Κένυα, Λ.Δ. Κονγκό, Κροατία, Κύπρος, Λιθουανία, Λίβανος, Λιβύη, Μαρόκο, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Ουζμπεκιστάν, Ουκρανία, Πακιστάν, Πολωνία, Πορτογαλία, ΠΓΔΜ, Ρουμανία, Ρωσία, Σερβία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Συρία, Τουρκία, Υεμένη, Φινλανδία, Χιλή).

Η εκκίνηση του Ημιμαραθωνίου των 21,1 χλμ. δόθηκε με τη δύση του ήλιου στις 18:45 από το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης, από την Υφυπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ενώ ο τερματισμός της κούρσας έγινε στο Λευκό Πύργο.

Νικητής αναδείχθηκε ο Κενυάτης Σάμι Κίπνετιτς με χρόνο 1 ώρα 06:09, αφήνοντας πίσω του τον συμπατριώτη του Χοσέα Κιμέλι Κισόριο (1 ώρα 07:10), ο οποίος κατέκτησε τη 2η θέση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ενώ την τριάδα των μεταλλίων έκλεισε όπως και πέρσι ο ταχύτερος Έλληνας της κούρσας, Γιώργος Μενής, με χρόνο 1 ώρα 07:55.

Την εξάδα συμπλήρωσαν ο Χαράλαμπος Πιτσόλης (1:08:30), ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος (1:09:04) και ο Κώστας Σταμούλης (1:09:15).

 

 

Οι εντυπωσιακές αγωνιστικές επιδόσεις των Ελλήνων και ξένων πρωταθλητών, που λάμπρυναν με την συμμετοχή τους τον Protergia 7ο Διεθνή Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης, έκαναν μοναδική τη διοργάνωση του Σαββάτου 13 Οκτωβρίου, που γέμισε τους δρόμους της πόλης με 18.000 δρομείς και χιλιάδες επιπλέον θεατές!

Ο Γενικός Διευθυντής της διοργάνωσης Δρόσος Χριστόπουλος σχολίασε την αγωνιστική επιτυχία της διοργάνωσης, όπως αυτή αποτυπώθηκε μέσα από τα αποτελέσματα των κορυφαίων δρομέων σε κάθε δρόμο του αγωνιστικού προγράμματος:

«Περιμέναμε πολύ μεγάλες επιδόσεις από τους σπουδαίους Έλληνες και ξένους αθλητές που δήλωσαν συμμετοχή στη διοργάνωση. Πολλοί από αυτούς θα πραγματοποιούσαν την αγωνιστική τους κορύφωση σ’ αυτόν τον αγώνα και πολλοί άλλοι το ιδανικό αγωνιστικό ‘πέρασμα’ ενόψει της διοργάνωσης του Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας της 11ης Νοεμβρίου, που ως αποτέλεσμα υπήρχε η πλήρης επαλήθευση της εκτίμησής μας. Στη δημιουργία των μεγάλων επιδόσεων συντελεί ασφαλώς η διαδρομή, η οποία είναι επίπεδη, με ιδιαίτερα καλή ποιότητα οδοστρώματος, στο κέντρο της όμορφης Θεσσαλονίκης κατά τα 2/3 δίπλα στη θάλασσα και ως εκ τούτου ευχάριστη και γρήγορη, προσφέροντας ρεκόρ στους δρομείς κάθε επιπέδου και ηλικίας. Παράλληλα υποστηρίχθηκε από πολλούς θεατές οι οποίοι παρακολούθησαν από κοντά την προσπάθεια των αθλητών, καθώς επίσης και από απλούς πολίτες οι οποίοι το σαββατόβραδο της 13ης Οκτωβρίου απολάμβαναν τη βόλτα. Με όχημα το μοναδικό θέαμα που προσέφεραν οι αγωνιζόμενοι, αισιοδοξούμε ότι πολλοί από αυτούς θα βρεθούν στην εκκίνηση του Δρόμου Υγείας 5.000μ.. Έτσι λοιπόν θαυμάσαμε και στους τέσσερις δρόμους του αγωνιστικού προγράμματος ένα υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού, με υψηλό μέσο όρο επιδόσεων της πρώτης δωδεκάδας των πρωταθλητών κάθε κατηγορίας, αλλά και με την πλειοψηφία των δρομέων να επιτυγχάνουν τα προσωπικά τους ρεκόρ».

Επιπλέον, ο κ. Χριστόπουλος πρόσθεσε ότι ο φετινός «Νυχτερινός» δικαίως μπορεί να κατατάσσεται ανάμεσα στους κορυφαίους Ημιμαραθωνίους όλων των εποχών στην Ελλάδα, αλλά και να θεωρείται ανώτερος διοργανωτικά από όλους τους προηγούμενους αντίστοιχους, από το 2012 μέχρι σήμερα:

«Κατά κοινή ομολογία ο φετινός ‘Νυχτερινός’ ήταν διοργανωτικά σε υψηλότατο επίπεδο, έδωσε χαρά, χρώμα αλλά και υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού στους θεατές που την παρακολούθησαν από κοντά την προσπάθεια των δρομέων, καθώς και στους τηλεθεατές και φυσικά επιβεβαίωσε την συνεχή προσπάθεια που καταβάλλουμε σε όλους τους τομείς για την συνεχή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους δρομείς, αλλά και την καθιέρωσή της ως το κατεξοχήν τουριστικό αθλητικό προϊόν της χώρας, η οποία μαζί με τον Διεθνή Μαραθώνιο ‘ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ’ του Απριλίου και τις δύο αντίστοιχες διοργανώσεις της πρωτεύουσας, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο και τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, να αποτελούν τις πλέον αντιπροσωπευτικές διοργανώσεις της χώρας μας για την ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού, δεδομένου ότι και οι τέσσερις διεξάγονται σε ημερομηνίες οι οποίες παρατείνουν την τουριστική περίοδο στη χώρα μας. Παράλληλα, η αγωνιστική και ποιοτική αναβάθμιση και των δύο διοργανώσεών μας δικαιώνει την ένταξή τους στη νεοσύστατη “Marathon Golden League”, της οποίας η λειτουργία θα ξεκινήσει μέσα στο 2019».

Παράλληλα, ο Γενικός Διευθυντής απάντησε σε ερώτηση για το θέμα που δημιουργήθηκε αναφορικά με τους αθλητές Ράνια Ρεμπούλη και Γιώργο Μενή.

Σας γνωρίζουμε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, πριν και κατά τη διάρκεια του Protergia 7ου Διεθνούς Νυχτερινού Ημιμαραθωνίου Θεσσαλονίκης (πατήστε εδώ)