Αρχαίοι χρόνοι
 
Η Θεσσαλονίκη, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας, με πληθυσμό 1.000.000 κατοίκους, είναι μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ευρώπης. Ιδρύθηκε το 316 π.Χ. στη θέση ενός προϊστορικού οικισμού της εποχής του 2300 π.Χ., από τον Κάσσανδρο, βασιλιά της Μακεδονίας, και πήρε το όνομά της από τη γυναίκα του και αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Από τότε η Θεσσαλονίκη έγινε πρωτεύουσα της Μακεδονίας.
 
Στα ρωμαϊκά χρόνια μπορούσε να καυχηθεί ότι είχε το μεγαλύτερο λιμάνι της περιοχής, ενώ βρισκόταν στο σημείο όπου ο μεγάλος δρόμος από τον Βορρά συναντούσε την κύρια ανατολικο- δυτική αρτηρία. Πολλοί ξένοι έμποροι έμεναν προσωρινά στο πλούσιο αυτό εμπορικό κέντρο. Την πόλη επισκέφτηκε και ο άγιος Παύλος, ο οποίος κήρυξε εκεί την νέα θρησκεία, και αργότερα απηύθηνε στους Χριστιανούς που διέμεναν εκεί τις γνωστές σε όλους επιστολές του. Ο Γαλέριος, ηγεμόνας ενός από τα δύο τμήματα της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, επέλεξε το 300 μ.Χ. την Θεσσαλονίκη για αυτοκρατορική του έδρα.
 
Στο Βυζάντιο

Στη σελίδα αυτή μπορείτε να βρείτε χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη μετακίνησή σας από και προς στη Θεσσαλονίκη.


Αεροδρόμιο "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"

Το αεροδρόμιο της Μακεδονίας θεωρείται ένα από τα πιο ασφαλή της Ευρώπης. Υπάρχουν πολλές πτήσεις που συνδέουν τη Θεσσαλονίκη με το εξωτερικό και το εσωτερικό της χώρας. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού καταφθάνουν πτήσεις τσάρτερ από την Ευρώπη και την Αμερική. Πραγματοποιούνται τακτικές πτήσεις εσωτερικού από και προς Αθήνα, Ιωάννινα, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Κέρκυρα.

Πληροφορίες σχετικά με το Αεροδρόμιο "Μακεδονία" και τα δρομολόγια των αεροπορικών εταιριών στην ιστοσελίδα www.thessalonikiairport.com ή στα τηλέφωνα: 2310.23.02.40, 2310.47.33.12.

Σταθμός υπεραστικών λεωφορείων "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"